R&M Racing Motorsport

Het team is ontstaan uit het feit dat Remo graag hard reed op de openbare weg en de interesse en passie van Minet en Remo voor de motorsport. De naam van het team is hier ook uit voortgekomen. De R van Remo en de M van Minet in combinatie met Racing. Minet blijft trouw aan de Yamaha.

Al meer dan 10 jaar is R&M Racing met de motorsport bezig, maar in 2010 is het echt begonnen met Yamaha. De ambitie was er altijd al wel, maar het moet ook haalbaar zijn. Het jaar 2012 is met ups en downs verlopen en de keuze is gemaakt om naar een ander merk (BMW) over te gaan voor Remo.
Begin 2013 laat R&M Racing zien dat ze zeker in de top 10 behoren en dit bewijzen ze dan ook door te eindigen in de top 10. In de DMC-cup race op Assen is zelfs een eerste plaats behaald. Echter het team merkt dat door op een steeds hoger niveau te presteren ook het budget onder druk komt te staan. Het zou dan ook zonde zijn dat deze groei door budgettaire redenen zou remmen!

Voor het aankomend seizoen is het team dan ook druk bezig om zich financieel te versterken, om zo een heel seizoen te kunnen strijden voor de top 10 plekken en zelfs te proeven aan het ONK. Hoe dit moet worden ingevuld is duidelijk, maar uiteraard kunnen wij uw bijdrage gebruiken en zullen dan ook in onderhandeling moeten gaan met verschillende leveranciers.

Alleen een motor brengt in de motorsport geen resultaat. Het is het samenspel tussen de teamleden, rijder, techniek, materiaal, inschrijvingen, organisatie, vader- en moederschap, brandstof, trainingen etc…. Dit alles om het racen mogelijk te kunnen maken. Er zijn dus jaarlijks genoeg financiΓ«le hulpmiddelen nodig om op hoog niveau te kunnen racen en om dit vol te kunnen houden.

Het Team

In het voorgaande is het ontstaan van het team al verwoord. Deze mensen geven aan dat een ieder in het team even belangrijk is. De rijders moeten het doen, maar ze geven aan het niet zonder het team te kunnen! Dat is samenwerken! Er zijn nog andere teamleden die ervoor zorgen dat het raceteam tijdens een race of evenement als een geoliede machine functioneert.

Hierbij moet u denken aan een monteur die de motoren controleert en in top conditie houdt en samen met coureur Remo en Minet op zoek gaat naar de perfecte afstelling van de motor.

Daarnaast is er een data-analist, die samen met de monteur en Remo en Minet, mogelijke verbeterpunten aandraagt, een bijdrage probeert te leveren aan stabiliteit en controles uitvoert door gegevens te vergelijken en te analyseren.

Dit zijn alleen al de mensen die nodig zijn om het technische gedeelte van het team draaiende te houden.

Voor de persoonlijke verzorging van de teamleden en de gasten is inzet nodig tijdens de evenementen en racedagen. Tevens is er iemand nodig die de website onderhoudt en alle teamverslagen maakt. Dit alles staat onder toezicht van de teammanager die alles in goede banen leidt en tevens de sponsoren/gasten onthaalt en verzorgt.

En natuurlijk kan het team niet zonder zijn familie, sponsoren, fans en vrienden!